Siden 1990 har vi været tro mod traditionen om, at vi i Danmark sæson efter sæson, kan frembringe grøntsager af en usædvanlig høj kvalitet.

En kvalitet der dækker både produkt og smagsoplevelse.

Det kræver omhyggelighed fra start til slut, og den omhyggelighed og respekt for varerne vedgår vi os gerne.

Det er en del af vor tradition.
  Aktuelt sortiment



Asparges, grønne, hvide og lilla

Grønne, hvide og lilla Asparges får vi fra flere producenter, heraf en stor del fra Fyn.

Sæson starter sidst i april afhænge af hvornår det sætter ind med forår og slutter til Sankt Hans.


Agurker

Nu er den danske sæson for agurker igen i gang og varer lige til oktober måned.

 


Agurk, skole

Skoleagurker produceres nogenlunde efter samme metoder som alm. agurker, de gror dog så stærkt at det er nødvendigt at skærer dem af planten flere gange om dagen, for at de ikke skal bliver for store. Skoleagurkerne bliver leveret på torvet hver morgen. De er pakket i kasser med 50 stk. ca. 5 kg. eller i 3 stk. pakninger med 20 poser i hver kasse.


dd

Asier

Dyrkes af Niels Møller i Kaldred ved Kalundborg.


Beder, gule

Bliver produceret hos Trines Grønt på Djursland, en virksomhed der producerer special-produkter.


Beder, Bolche

Bliver produceret hos Trines Grønt på Djursland, en virksomhed der producerer special-produkter.


Blomkål

Danske blomkål fra friland begynder vi på ca. 1. Juni.

Findes i en periode også i orange, lilla og grøn.

Vi får hovedparten af de blomkål vi sælge fra 2 producenter. Knud Vincent fra Bisserup rigtig mange blomkål, der får vi en del fra. Vi får også blomkål fra en af de ”gamle” Amager-producenter.

Alle slags blomkål fås også økologisk fra Tinggaard.


Blommer

Producent: Primært kommer vores blommer fra Frugtavlerne på Fyn


Blåbær

Producent: Halskensbjerg


dd

Broccoli

Broccoli: Den Danske sæson for broccoli starter ca. 1. juni. Vi får hovedparten af vores broccoli fra Ejnar Lindgren fra Amager.
Broccoli sælges i filmet 400 gr. og 500 gr. buketter, samt i kasser med 5 kg. uden film.

Økologisk broccoli leveres af Tinggaard.


Champignon

Danske Champignon(alm. og økologisk), Kejserhatte(kun øko)og Enokisvampe(kun øko): Dyrkes af Tvedemose Champigon ved Lundby.

Vores hovedprodukter er champignon med rod i bakker i 250 gr. og 500 gr. pakninger. Kejserhatte i 500 gr. bakker og Enokisvampe i
100 gr. bakker.

Den senere tid er champignon i skiver blevet meget populær og det sidste nye er champignon i kvarter.

Vi får svampe ind fra gartneriet hver dag.

Der kan læses mere og findes opskrifter på Tvedemose hjemmeside som har adressen
www.tvedemose.dk


Courgetter

De danske Courgetter starter ca. 1. juni og køre frem til ca. 1. september.

Vi får de fleste courgetter fra Lykkegården, som laver nogle af de flotteste courgetter som sælges på torvet København.

Courgetterne skæres om morgen, pakkes og afhentes til aften, og klar salg næste morgen på torvet.


Græskar


dd

Grønkål

I hvid, grøn og lilla.

Dyrkes af Peter Brødsgård ved Skælskør.

Vores økologiske grønkål kommer fra Tinggaarden.

Gulerødder

Danske gulerødder får vi fra Tange frilandsgartneri som ligger ved Bjerringbro og er Danmarks største gulerodsproducenter.

Tange frilandsgartneri lader gulerødder bliver stående på marken, og dækker dem med et tykt lag halm. Så tager de dem op hele vinteren, efterhånden som de bliver solgt.

Tange frilandsgartneri har gulerødder fra ca. 1 juli til midt i maj året efter. Læs mere om Tange frilandsgartneri på: carrot.dk


Gulerødder, lilla



Hasselnødder

Hasselnød med og og uden has produceres primært ved Lægård landbrug, resten produceres på Fyn.


Hindbær

Produceres af Søren Olesen og Lisberth Toft Christiansen

Hindbærene dyrkes i tunneller.

Hindbær er meget sarte bær, og de kan ikke tåle regn og blæst. Får de regn, når de er modnet, bliver bærerne bløde og smattede. Tunnellerne fungerer som primitive drivhuse, hvor hindbærrerne får lidt varme og slipper for slagregn. Planterne sætter pris på det beskyttede klima og kvitterer med større og mere smagfulde bær.


Hokaido

Danske Hokaido: Dem vi sælger laves på Samsø og Lolland. Samsø har jo en storgræskarproduktion, hvor vi får en lille del af hokaido fra. Resten får vi fra Peter Brødsgaard både alm. og økologiske.

Hokaido fås i flere størrelser, pakkes i kasser med 6 – 10 stk. i.


Hvidkål

Danske Hvidkål, Rødkål, Savoykål og Pyntekål: De fleste kål til os, bliver produceret af Max Thomsen. De fleste bliver skåret lige fra marken og lagt i kasser og sendt ind til os hver dag. I november måned køres hvidkål og rødkål på lager til vintermånederne.

Økologisk hvidkål bliver leveret af Tinggaard.


Jordbær

De første danske jordbær er klar sidst i april. De første jordbær er dyrket i drivhus og sælges i 250 gr. bakker. Omkring d. 25. maj begynder jordbær fra friland, som sælges i 500 gr. bakker.

Danske jordbær får vi fra hele Danmark. Vi starter gerne fra Lolland Falster og fra Samsø, hvor de har de tidligste jordbær.

Lidt senere kommer jordbærerne fra Sjælland og Jylland. Sæson strækker sig til sidst i juli.
Økologisk jordbær bliver leveret af Ventegodtgård.


Jordbær, grønne

Bruges primært til syltning og sovs.


Jordskokker

Danske Jordskokker: Produceres flere steder i Danmark. Jordskokker ligner lidt
kartofler, og smager lidt af nødder. Jordskokker har mange anvendelsesmuligheder,
bl.a. rå i salat og jordsokkersuppe. Det kan der læses mere om på Tange Frilands- gartnerits hjemmeside. www.carrots.dk

Økologiske jordskokker bliver leveret af Tange Fritlandsgartneri og Gartneriet Marienlyst.



Kartofler, lægge

For dem der vil have nye kartofler tidligt i år, er det nu, i februar og marts måned at man skal sætte kartofler til spirring.

Vi tilbyder læggekartofler fra uge 6 og frem til 1. maj. Vi har ca. 25 forskellige sorter som sælges i 2 kg. poser. Vi distribuerer både til havecentre og supermarkeder.


Kartofler, nye

Nye danske kartofler starter vi med først omkring 1. April. De første nye kartofler er dyrket i drivhus hos producenter på de østlige øer.

Omkring 15. maj begynder frilandskartoflerne, som kommer fra flere producenter i nord- og midtsjælland.

De nye kartofler tages op og pakkes, direkte i bakker og kasser ude i marken for at skåne dem mest muligt.

Økologiske kartofler samt bagekartofler leveres af Marienlyst,


Kirsebær

Producent: Primært fra Bredemosegaard samt et par producenter fra Fyn.

Dyrkes overdækket.


Knoldselleri

Danske Knoldselleri: Knoldselleri bliver dyrket på Lolland af en ung energisk gartner. Vi starter i august med top på, i bundter. Når knoldsellerierne bliver lidt større laves de i container med 100 stykker. Sidst i oktober begynde vi at lave dem uden top. Der er Danske knoldselleri til april måned.


Majroer

Producent: Trines Grønt.

Majroer dyrkes på noget let jorden uden sten, da de er meget følsomme for stød og
slag. Majroer er normalt pakket i 5 kg´s kasser, men kan også laves i 500 gr. bakker.


Pastinak - Persillerod

Danske Pastinak og Persillerod: Produceres på Tange Frilandsgartneri, som er en af Danmark´s største producenter af rodfrugter. De vaskes og pakkes i gartneriets
supermoderne vaskeri, og sendes til os hver dag. Persillerødder og pastinakker fås i 5 kg´s sække, 1 kg´s poser og 500 gr. bakker. Der kan også laves pakning efter af- tale Der findes mere om persillerødder og pastinakker, samt opskrifter på Tange fri- landsgartneris hjemmeside. www.carrots.dk


Porrer

Danske Porre: Danske porre får vi fra flere producenter i Danmark. Det har noget at
gøre med kvalitet og forsyningssikkerhed, når vejret er dårligt. Vores normale pakning er 8 bdt . x 5 stk. Vi kan lave anden pakning efter aftale. Vi har en mindre mængde små til salg næsten hver dag.

Økologisk porrer leveres af Østerkrog Gartneri.


Pærer

Sorter: Clapps favorite, Clara friis, Concorde conference, Doyenne de comice, Fondante og Lucas.

Produceres af Bynkegaard og Danske Frugtavlere på Fyn.


Rabarber

Danske rabarber får vi produceret på Fyn, Langeland og i Nordsjælland.

Rabarber bliver normalt solgt med 8 bundter x 10 stk. i kasser, hvor noget af toppen er skåret af. Vi har en enkelt leverandør, der leverer i container hvor toppen ikke er skåret af.


Radiser

Danske radiser er også noget af det første danske frilandsgrønt.

De får vi fra Knardrup frilandsgartneri i Skævinge. Radiser er bundet med 10 stk. i hvert bundt. De sælges i kasser med 10, 12 eller 25 bundter. Knardrup frilandsgartneri laver også radiser uden top i poser med 125 gr.


Ramsløg.

Tekst kommer


Ribs

Producent: Danske Frugtavlere, Fyn, sørger for friskplukkede bliver leveret til Kbh hver dag.


Grønne rosenkål

Danske Rosenkål: De bliver produceret på Amager eller af Jens Møller, Næstved. De pakkes i 5 kg kasser og 500 gr.´s bakker.

Vi leverer også økologiske rosenkål fra Tinggaard.


Røde rosenkål

Danske Rosenkål: De bliver produceret på Amager eller af Jens Møller, Næstved. De pakkes i 5 kg kasser og 500 gr.´s bakker.

Vi leverer også økologiske rosenkål fra Tinggaard.


Ræddiker

Producent: Trines Grønt.

Ræddiker kan ligesom
majroer godt lide let jord. Ræddiker ligner store radiser, og kan anvendes i salat el.
som pynt. De pakkes i 5 kg´s kasser, kan laves i 500 gr. bakker.


ddd

Rødbeder

Danske Rodbeder: Rodbeder får vi fra flere gartner, der vasker og pakker dem i flere størrelser

Hovedleverandør: Brogård i Fårevejle.

Vi har også økologiske.



Rødkål

Producent: Max Thomsen, en mindre producent med specialiceret udvalg.

Økologisk rødkål i leveres af Tinggaard.


Salat mini / babyleaves:

Minisalat får vi fra Yding grønt, som er en dygtig producent, der ligge mellem Østbirk og Skanderborg. Yding grønt producerer i Danmark fra 1.maj til frosten kommer. Derudover har man en produktion i Portugal, der sammen med lidt suppleringskøb i Italien og Frankrig gør at vi har minisalater året rundt.

Ruccola og babyspinat er den største del af minisalatproduktionen.

Feltsalat, mangold, mizuna, bull´s blood , sennep, mm. udgør ca. 40 % af produktion. Der kan læses mere om Yding grønt på deres hjemmeside: ydinggroent.dk


Salat, store

Bionda, lollo rosa, krøl, egeblad, frillice, romanie, hjertesalat får vi fra Lykkegården som ligger ved Auning på Djursland og fra Blad Grønt i Køge.

De producerer selv om sommeren og pakker det er et nyt og moderne anlæg. Om vinteren køber man råvarer i udlandet og pakker det på deres anlæg på Lykkegården.

Om sommeren producerer Lykkengården også icebergsalat, som vi tilbyder til salg.


Solbær

Producent: Danske Frugtavlere, Fyn, sørger for friskplukkede bliver leveret til Kbh hver dag.



Spidskål, dansk

Nu er der så småt ved at komme flere Danske grøntsager, også spidskål som vi får fortrinsvis fra to producenter på Skælskør egnenen, samt økologisk fra Tinggaard.

Vi starter med 8 stk. spidskål, senere på sæson er der også mulighed for 6 stk.


Springløg

Danske springløg har vi kun i begrænset mængde, da produktionsomkostningerne er for store i forhold til hvad udenlandske springløg koster. Derfor har vi en aftale med en Tysk producent (Renner)  om tyske springløg, han producere springløg fra ca. 10. april  til 20. Oktober. Vi kan få dem med lang og kort top leveret i træ kasser med 14 bundter i hver.


Tomater

Aromatomater fås fra Regnemark som er specialist i tomater. Især coctailtomater og blommetomater.


Æbler og æblemost

Vi har derfor udvidet sortimentet med mange forskellige æbler og æblemost og herunder også økologisk æblemost. Der er et bredt udvalg af forskelligt most, både smag og pakninger.

Danske Æbler: Æbler får vi fra flere gartner i det Østlige Danmark. Vi har næsten alle sorter, og starter gerne, med guldborg og discovery, I slutning af august, begyndelsen af september kommer summerred, gråsten og rød aroma. Derefter begynder elstar, belle boskop, mutzu og i november-december måned sælges ingrid marie, gala must, cox orange, pigon. Efter jul er hovedsorterne gloster, jonagold, jonagored, belinda, marnica og idared.


Ærter

Vi er begyndt med sorte aveola, som vi får fra en producent på Fyn. Senere kommer der også fra vores avler på Skælskør- kanten og Nordsjælland. Det vil være sorte som ping pong og magnum som er de store ærter.